> Početna > Fondovi > EU Fondovi > O projektu

EU projekt KK.3.2.1.01.0045

 


 
Cilj projekta je nadogradnja postojeće proizvodne hale te prilagodba postojeće hale za novu tehnologiju (povišenje krova hale na dva mjesta zbog smještaja ekstrudora) te nabava sljedećih strojeva; ekstrudora, liniju raciklaže otpadne plastike, centralnog sustava dobave materijala, centralnog sustava hlađenja vode ekstrudora i ostlih strojeva, dva mlina za mljevenje tvrde otpadne plastike te stroj za zavarivanje vrećica.

Svrha projekta je povećanje proizvodnih kapaciteta i podizanje konkurentnosti jer su trenutni proizvodni kapaciteti obrta manji od postojeće potražnje kupaca, stoga je neophodno proizvodnu infrastrukturu upotpuniti novim strojevima. Kupci potražuju proizvode koje obrt sa postojećom proizvodnom infrastrukturom ne može proizvesti, stoga je osim povećanja kapaciteta proizvodnje, svrha nabave strojeva i proširenje proizvodnog asortimana na: folije za laminaciju, termoskupljajuće haube, stretch hood folije, vrećice sa samoljepljivom trakom, vrećice sa banana ručkom bez pojačanja, vrećice za čarape i vrećice sa džepom na dnu.

Provedba je planirana za listopad 2016. U siječnju 2017. planirani je početak dogradnje proizvodne hale koji će potrajati 6 mjeseci. Paralelno sa početkom dogradnje, započinje i nabava strojeva. Sveukupno će provedba projekta trajati 15 mjeseci.

Ukupna vrijednost ulaganja iznosi 12.439.734,85 kuna.

Provedba predloženog projekta pridonosi poboljšanju tehnološke spremnosti obrta, što omogućuje njegov daljnji razvoj i zadovoljenje sve većih zahtjeva tržišta za povećanom količinom proizvoda i razvojem novih proizvoda. Provedba projekta omogućit će očuvanje radnih mjesta, sukladno cilju Predmetnog poziva na dostavu projektnog prijedloga. Stvarajući uvjete za dalji rast obrta omogućava se razvoj i širenje poslovanja, povećavanje potražnje za proizvodima Prerade plastike Šantek. Nakon završetka projekta u 2017. godini očekuje se povećanje ukupnog prihoda za najmanje  13 % u odnosu na 2014., te se budući materijalni i operativni troškovi vezani za ovaj projekt  (održavanje opreme) također se mogu pokrivati iz tekućeg poslovanja. Ovaj projekt će osigurati manje inpute u proizvodnju, time i smanjenje cijene koštanja proizvoda, te očekujemo da će spomenute uštede dovoljno povećati prihod da će omogućiti financijsku održivost projekta.

Novi strojevi omogućavaju diversifikaciju proizvodnje na proizvode koje tvrtka prethodno nije proizvodila. Za proizvodnju dosadašnjih  proizvoda ovaj projekt  omogućava rast produktivnosti, (smanjenje troškova po jedinici proizvoda), a time i smanjenu cijenu koštanja. Očekuje se da bi potencijalni kupci bili zainteresirani upravo za proizvode Prerade plastike Šantek zato jer su kvalitetni i pristupačni cijenom.

Sektor u kojem će se provesti projekt je „Proizvodnja ploča, listova, cijevi i profila od plastike“ (NKD klasifikacija 22.21).

Cilj projekta je jačanje sposobnosti obrta Prerada plastike Šantek za natjecanje na domaćem i međunarodnim tržištima kroz dogradnju novog proizvodnog pogona i instaliranje nove tehnologije. Očekivani rezultati:

1. Izgrađena proizvodna hala veličine  562,4  m2, prenamijenjeni dio proizvodne hale od 166,9 m2 , dograđeno spremište 85,9 m2, nadstrešnica 869,3 m2;

2. Nabavljena  i instalirana oprema – 7 kom strojeva;

3. Povećana razina znanja radnika.

Projekt omogućava diversifikaciju proizvodnje  i otvara mogućnosti izvoza.

Ukupna vrijednost projekta: 15.598.673,88 kn

Trajanje projekta: 15 mjeseci.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost obrta Prerade plastike Šantek

www.strukturnifondovi.hr
 
Naša vizijaŽelimo postati prvi izbor cijenjenih kupaca prilikom odluke o kupnji plastičnih proizvoda, te im pružiti kvalitetan proizvod neopasan po okoliš.Više...
Naša ponudaPogledajte izdvojene proizvode iz naše ponude i zatražite upit bez obaveze...Više...
Kontrola kvaliteteNašu kvalitetu potvrđuju i ISO 9001 i ISO 14001 izdani od certifikacijske kuće RW TüV!Više...